Sfintirea Bisericii Banu

 
 

Duminica 7 octombrie 2012, a avut loc Sfintirea Bisericii BANU cu hramul “Duminica Tuturor Sfintilor” din Municipiul Iasi strada Banu nr.9, important monument istoric si de arhitectura al Iasului, atestata documentar din anul 1638, in perioada domniei lui Vasile Lupu.

Acest eveniment a fost posibil dupa receptia lucrarilor de consolidare si reabilitare demarate in cadrul proiectului “REABILITAREA SI DEZVOLTAREA TURISTICA A MONUMENTULUI ISTORIC BISERICA BANU IASI”, proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013. Valoarea totala a proiectului este de 11.053.788,93 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este in valoare de 8.465.905,89 lei.

Slujba de Sfintire a fost savarsita de Inalt Preasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Episcopul-Vicar Patriarhal Varlaam Ploiesteanul, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

Dupa Slujba de Sfintire, prin ungere cu Sfantul si Marele Mir si prin stropire cu apa sfintita, soborul slujitor condus de Inalt Preasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Episcopul-Vicar Patriarhal Varlaam Ploiesteanul, a oficiat Sfanta Liturghie pe un podium special amenajat in aer liber in curtea Bisericii Banu.

La eveniment au luat parte peste 1.000 de oameni, precum si reprezentanti ai oficialitatilor locale. Cei prezenti au avut ocazia unica sa se inchine si sa treaca prin Sfantul Altar.

Desfasurarea evenimentului nu ar fi fost posibila fara sprijinul sponsorilor si partenerilor: GRUPUL DE FIRME PANIFCOM, KOSAROM S.A., RESTAURANTUL “SARA” Roman, GRUP CONSTRUCTII EST S.A., TVR Iasi, TRINITAS TV, CERCULUI MILITAR Iasi si MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI.

Pe aceasta cale Parohia “Duminica Tuturor Sfintilor”- BANU transmite cele mai sincere multumiri sponsorilor, partenerilor si tuturor celor prezenti pentru implicarea si ajutorul acordat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

HTML tags are not allowed.